Middag-mat
stekt fisk med suppe

I det frodige grønne Vietnam dyrkes et stort utvag av grønnsaker og urter som gir maten en frisk smak og duft. Bunter av korriande og mynte drysses over dampende boller med “Pho”, en type ris-nudel og kjøttrett som kan kjøpes på ethvert gatehjørne.
Grunnsmaken i mang vietnamesiske retter kommer fra nuoc mam, en fiske-saus som tilsettes supper og steke retter eller brukes i marinader som sitrongress, limesaft og chili for å gi en sterk, lett bitter smak til kjøtt og fisk
Topp tradisjonelle vietnamesiske retter du må prøve
Her er de beste tradisjonelle vietnamesiske retter:

Pho-Ly_quoc-Su
Pho
Pho kommer opprinelig fra Nord i Vietnam laget av risnudler, med kjøtt og suppe ktaft av kylling eller biff. Smaken av denne trøstende nudelsuppe kan variere sterkt over hele landet.

Bun cha
Denne retten er fra Nord og en blanding av smakfull grillet svinekjøtt, ferske ris-nudle og fiskesaus, samt urte-grønnsaker. Du dypper ferske ris-nudler i en bolle med dampende kjøttkraft.
«Bun cha Obama» i Hanoi er stedet vel verdt et besøk siden Obama var her i forbindelse med Hanoi besøk.
Banh-mi-Vietnam
Bánh mì
Bánh mì er en baguette med påfylle av alle slags kjøtt pålegg, paté og diverse urter grønnsaker og er populær mat som kan finne i overalt i Sør Vuetnam

Gỏi cuốn
Er også kjent som «sommer ruller»Disse små rollene innpakket i rispapir med krydret svinekjøtt og finhakket urter-grønnsaker, dyppes i chili fisk-saus.

Bánh xèo
eller Vietnamesisk panne kaker, stekt og innpakket med svinekjøtt, reker og ikke minst bønnespirer, spis sammen med rikelig av salad eller likende grønnsaker, dyppes i fisk saus og er meget populær i Sør.

Chè
En type søte dessert suppe, er blanding av bønner, frukter og kokosmelk.